Welke krabpaal heb ik nodig?

kitten krabt aan sisalpaal

Vind de juiste krabpaal

Het vinden van een geschikte krabpaal voor uw kat is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten krabpalen voor de meest uiteenlopende kattensoorten. Belangrijk is de juiste keuze te maken door rekening te houden met een aantal factoren. In dit blogitem lichten wij u deze factoren toe, om zo een duidelijk beeld te scheppen over welke krabpaal de juiste is voor uw kat.

Allereerst kun je het beste kijken naar welke kat u zelf heeft. Als u een wat grotere kat heeft, is het logisch dat u voor een wat grotere krabpaal gaat. Heeft u een kleinere kat, dan kan een krabplank of kleine krabpaal al voldoende zijn. Het liefst moet een krabpaal qua kleur ook nog eens aansluiten op uw interieur, of de kleur van uw kat.

Als uw kat speels is, is het wellicht beter om te gaan voor een krabpaal met wat meer attributen en speeltouwen / balletjes. Uiteraard kunt u dit speelgedrag ook compenseren door uw kat uit te dagen met een kattenspeeltje.

Kleine krabpalen:

  • De krabpaal heeft een hoogte tot 89 cm;
  • Uw kat heeft een gewicht tot maximaal 2,5 Kilogram;
  • Geschikt voor één kat.

Als u een wat kleinere kat heeft is het natuurlijk niet nodig om grote krabpalen aan te schaffen. Deze kleine krabpalen zijn stevig genoeg om het gewicht van uw kat te verdelen waardoor deze rustig zijn speelsheid kan uiten op de kattenkrabpaal. Bij deze krabpalen zit er veel variatie in kleurcombinatie, attributen en speeltouwen/balletjes. Voor een kleine kat is zelfs een kattenhangmat verkrijgbaar!

Bekijk hier al onze kleine krabpalen!

Middelgrote krabpalen:

  • De krabpaal heeft een hoogte van 90-149 cm;
  • Uw kat heeft een gewicht tot maximaal 4 Kilogram;
  • Geschikt voor één tot twee katten.

Bij middelgrote krabpalen spreek je eigenlijk van een uitbreiding op een kleine krabpaal. Bij een middelgrote krabpaal wordt vaak wat meer de hoogte in gewerkt zodat uw kat meer de gelegenheid krijgt om te klimmen. Deze middelgrote krabpalen kunnen een iets stevigere kat dragen qua kilo’s.

Bekijk hier al onze middelgrote krabpalen!

Grote krabpalen:

  • De krabpaal heeft een hoogte van 150 cm of meer;
  • Grote krabpalen zijn geschikt voor katten in alle gewichtsklassen;
  • Geschikt voor meerdere katten.

Voor grote katten bieden wij een ruim assortiment grote krabpalen aan. Wij vinden het namelijk belangrijk dat elke kattensoort een ruime keuze aan krabpalen met zich meebrengt. Grote krabpalen zijn te verkrijgen in allerlei kleuren. Zo zijn er grote krabpalen in de kleuren beige, grijs en zwart. Maar ook de wat meer exclusieve kleuren zoals bordeaux-rood en donkerblauw behoren tot ons uitgebreide aanbod grote krabpalen.

Voor de Maine Coon katten hebben we zelfs een extra collectie aangelegd. Deze grote kattenrassen hebben nu eenmaal een wat grotere krabpaal nodig. Aan de stevigheid van de grote krabpalen is te merken dat deze ook voor Maine Coon katten geschikt zijn.

Een Maine Coon moet kunnen klimmen en klauteren in een grote krabpaal zonder dat deze gaat kantelen. Vanzelfsprekend zit er veel variatie in deze lijn krabpalen. Er zijn krabpalen met een afgesloten slaapruimte, met een speeltouw of die alleen bestaan uit plateaus.

Bekijk hier al onze grote krabpalen of onze specifieke maine coon krabpalen.

Design krabpalen

Een design krabpaal is de oplossing als u beschikt over een modern interieur en tevens wilt dat de krabpaal hierbij aansluit. Deze krabpalen worden vaak beschouwd als een toevoeging aan het interieur. Dit komt vooral omdat er wat meer aandacht besteed is aan het ontwerp van de krabpaal.

Ook wordt een design krabpaal vaak aangeschaft omdat een standaard krabpaal als saai of simpel beschouwd wordt. Ook is de uitstraling van deze krabpaal terug te vinden in het materiaalgebruik, welke van een

Design krabpaal

hoogwaardige kwaliteit is.

Het aanvullen van uw kattenkrabpaal

Nadat u een krabpaal gekozen heeft, kunt u kijken of u eventueel nog aanvullend materiaal nodig heeft. Doordat een kat soms moeite heeft met het accepteren van de nieuwe kattenkrabpaal, kan het zijn dat uw kat wat uitgedaagd moet worden om er gebruik van te maken. Hiervoor zou bijvoorbeeld Catnip spray (kattenkruid) een goede oplossing zijn. Deze spray ontlokt namelijk speelse reacties van de kat ten opzichte van de krabpaal. Maar ook voor het zelf vermaken van de kat hebben wij verschillende artikelen, hierbij kan gedacht worden aan verschillende soorten kattenspeeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *