Het eet- en drinkgedrag van uw kat

kat eet brokjes

De eetgewoontes van uw kat

De kat eten geven kan een heel karwei zijn, soms eet de kat vrijwel niks en soms kijkt ze u vragend aan alsof ze meer zou moeten krijgen. Is er eigenlijk een manier om uw katten het beste te voeren? In dit blogitem zetten geven we een aantal tips hoe de meeste katten het liefst gevoerd willen worden.

Etenstijden.

Een kat eet vaak in kleinere porties, vanuit hun aard jagen katten namelijk op muizen. Daarom is het beter om uw kat meerdere keren op een dag, kleine porties voor te schotelen. Het eten van 2 grotere maaltijden op een dag gaat namelijk niet altijd even makkelijk. Katten zijn een stuk selectiever op hun eetplaats dan bijvoorbeeld honden. Het is belangrijk dat u de voerbak niet naast de drinkbak plaatst, ook het plaatsen van de voederbak naast de kattenbak is een afrader. Een grote en platte voederbak is het beste voor uw kat, deze zal er namelijk voor zorgen dat de kat niet achtereenvolgend zijn gevoelige snorharen stoot.

Een ander aspect om rekening mee te houden bij het plaatsen van een voederbak is stressgevoeligheid. Maar hoe kun je nu zien of uw kat last heeft van stress tijdens het eten? Eigenlijk heel simpel. Let bijvoorbeeld eens op de lichaamshouding tijdens het eten. Vliegt uw kat er vandoor nadat het eten op is? Of staat uw kat in een rare houding? Dan is de kans groot dat uw kat het eten als stressvol ervaart, maar waar ligt dit aan? Een van de grootste oorzaken van stress tijdens het eten is dat de voerbakken te dicht bij elkaar geplaatst zijn. Katten houden er namelijk totaal niet van als hunnen voederbakken dichtbij elkaar staan. Zet deze dan ook een flink aantal meters uit elkaar.

Drinken is belangrijk!

Katten zijn niet de makkelijkste dieren als het gaat om drinken. Ze kunnen namelijk een aanzienlijk lange tijd zonder water. Toch is het belangrijk dat uw kat voldoende drinkt, vooral als deze droog voer te eten krijgen en vaak blaasproblemen ondervind. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, drinkt een kat vaak buiten of uit een kraantje. Het water naast het voer plaatsen wordt door de kat als onnatuurlijk beschouwd, en daarom zullen ze eerst hun uiterste best doen om een andere waterbron te vinden. Plaats de voeder- en drinkbak dus minimaal twee meter verwijderd van elkaar. Een drinkfontein is ook een optie, maar is lang niet altijd nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *