De leukste katten cadeau’s voor Wereld Dierendag

Op 4 oktober is het weer Wereld Dierendag! Op deze dag schenken we wat extra aandacht aan de dieren, en meestal in het bijzonder aan onze huisdieren. Want daar zijn we natuurlijk erg gek mee! Wil jij jouw lieve huisdier ook graag verwennen op Wereld Dierendag? Wij lichten vandaag alvast wat mooie items uit, die leuk zijn om je kat cadeau te doen.

Waar komt Wereld Dierendag vandaan?

De eerste officiële Dierendag was in Nederland op 4 oktober 1930. Het idee voor Dierendag ontstond toen in 1927 een Tsjechische dame een brief schreef naar de voorzitster van de Internationale Dierenbescherming. Zij stelde voor om een dag te kiezen, waarbij er internationaal aandacht aan dieren besteed werd. 4 oktober werd gekozen, omdat op deze datum de Katholieke kerk Franciscus van Assisi herdenkt. Deze religieuze man (grondlegger van de Franciscanen) bekommerde zich om de zwakkeren in de samenleving die onze zorg nodig hebben, waaronder ook dieren.

Sinds de jaren 60 wordt Wereld Dierendag vaak aangegrepen om aandacht te besteden aan een goed leven voor dieren en dierenrechten. Denk bijvoorbeeld aan Eet geen Dierendag. Maar de meeste mensen grijpen deze themadag aan om hun eigen huisdier in het zonnetje te zetten.

Nieuw speelgoed

Dierendag is natuurlijk de perfecte gelegenheid om het speelgoed waar je poes of kat op uitgekeken is te vervangen. Erg populair zijn momenteel de interactieve speeltjes, waarbij het speelgoed ook reageert op je kat. Katten kunnen zich hier vaak lang mee vermaken! Goede voorbeelden zijn de Catch & Play Vis (gevuld met een zakje kattenkruid en eenvoudig op te laden) en de Swirly (bijvoorbeeld in een mooie roze kleur)!

vis kattenspeelgoed
Kattenspeeltje Swirly Roze

Eten & drinken

Heeft jouw kat genoeg speelgoed? Er zijn ook interactieve eet- en drinkartikelen die het jachtinstinct van je kat ondersteunen, en dus goed zijn voor het welzijn van je kat. Denk bijvoorbeeld aan een Foodtree. Dit is een toren waarin je brokjes kunt leggen, waardoor je kat uitgedaagd wordt om met zijn pootjes het voedsel te pakken. Drinkt jouw kat het liefst uit de kraan omdat hij houdt van stromend water? Dan kan een drinkfontein je kat veel plezier opleveren. Zeker als ze ook graag spelen met stromend water!

Catit Senses 2.0 Food Tree

Een extra krabhoekje

Merk je dat je poezenvriend zich soms uitrekt tegen te meubels, en er dan ook aan begint te krabben? Dan kan het zijn dat je huisdier een extra krabhoekje mist. Door meerdere krablocaties aan te bieden verklein je de kans dat ze zich tegoed doen aan je meubels. Bovendien is krabben gezond en natuurlijk voor katten. De Henny krabplank is perfect als je kat de zijkant van je bank nog weleens gebruikt als krabplank. Daarnaast ziet deze krabplank er ook nog eens mooi uit. Een wandkrabplank kan ook een mooie toevoeging zijn en is ruimte besparend.

krabplank aan de bankleuning
krabplank aan de muur waar een kat aan krabt

Lekker schuilplekje

Kruipt jouw kat graag op een overdekt plekje om uit te rusten? Dan is het leuk om voor Dierendag een mooi kattenhuis te kopen. Een kattenhuis is voor veel katten nog prettiger dan een kattenmand, omdat ze zich beter verdekt kunnen opstellen. Veel katten hebben dan ook graag wat boven hun hoofd. Kattenhuis Jean is niet alleen fijn voor je kat, maar staat ook erg mooi in het moderne interieur. Liever dat het juist niet opvalt in je woning? Dan hebben we ook een pluche kattenhuis die je kunt plaatsen in een IKEA Kallax of Expedit kast. Onopvallend, en toch een fijne schuilplek voor je kat!

wit kattenkrukje met kat erin
Katten huis Pluche Lichtgrijs in ikea kast

Geïnspireerd? Bekijk ons uitgebreide assortiment en geef jouw geliefde viervoeter wat extra liefde aandacht in het kader van Dierendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *