Wanneer heb je een krabpaal voor grote katten nodig?

kat in een kattenhangmat

Wanneer haal je een krabpaal voor grote katten in huis?

Heb je thuis een grote kat rondlopen, dan wil je ook een leuke en stevige krabpaal in huis hebben. Maar welke krabpalen zijn geschikt om grote/zware katten te dragen?

Grote katten zullen een speciale krabpaal nodig hebben. De krabpaal zal stevig genoeg moeten zijn om zware kattenrassen te kunnen dragen en een veilige speelmogelijkheid bieden. Grote kattenrassen zijn onder andere: Maine Coon, Noorse Boskat en Savannah. Of een krabpaal opgewassen is tegen deze grote kattenrassen hangt af van de sisalpaal- en ligplateau diktes en de stabiliteit van de bodemplaat. 

Wij bieden op onze website verschillende soorten en maten krabpalen. Maar nu is de vraag wanneer je welk type krabpaal moet kiezen. De informatie binnen dit blogartikel betreft de krabpalen voor de grote katten. Bekijk ook alvast alle krabpalen voor grote katten te vinden op Krabpaal.nl.

Wanneer valt je kat binnen deze categorie? Er wordt gekeken naar een combinatie van het ras en het gewicht van de kat. Je zult moeten beginnen met het gewicht. Al bij katten vanaf 5 kg is een krabpaal voor zware katten te overwegen. Let hierbij op de gemiddelde en te verwachtte gewicht van het kattenras. 

Het gewicht van een mannelijke volwassen Maine Coon kan oplopen tot ruim 10 kg. Het is dan belangrijk dat de sisalpalen het gewicht van de viervoeter aankunnen. De krabpalen geschikt voor zware kattenrassen zijn opgebouwd uit stevige krabpalen van minimaal 12 centimeter (tot 20 cm) in diameter. De krabpalen hebben een verzwaarde bodemplaat zodat ze zeer stabiel staan.

Meerdere katten thuis?

Wanneer er meerdere katten thuis rondlopen is de kans groot dat een krabpaal door meerdere katten tegelijkertijd wordt gebruikt. Let hierbij op het gewicht van de zwaarste kat bij de aanschaf. De katten hoeven niet per se 5 kg te wegen om in aanmerking te komen voor een krabpaal voor zware katten. Met een krabpaal voor grote katten kun je meerdere katten tegelijk een leuke krabpaal en rustplek bieden.

Het gewicht van je kat wegen

Hoe weeg je het gewicht van jouw viervoeter? Er zijn verschillende manieren om het gewicht van je kat te wegen. Je kunt met een normale weegschaal het gewicht meten, echter geeft dit niet altijd een nauwkeurig beeld. Hiervoor zijn handige dierenweegschalen beschikbaar, leg wat brokjes op de weegschaal en je zal het gewicht eenvoudig kunnen meten. Ook kun je een kat laten wegen bij de dierenarts, deze service wordt vaak gratis aangeboden en levert het meest betrouwbare resultaat. 

Tot slot, een kleine opsomming wanneer je in aanmerking komt voor een krabpaal voor zware katten: 

  • Je kat weegt 5 kg of zwaarder;
  • Je een groot kattenras in huis hebt (Maine Coon, Noorse Boskat of Savannah);
  • Er lopen meerdere katten in huis, dus ook in de krabpaal.

Onze top 3 voor krabpalen

Valt jouw kat(ten) binnen één van deze punten, dan is het verstandig om een krabpaal voor grote katten in huis te nemen. Valt je kat net buiten deze punten of wil je zeker zijn van een stevige paal voor jouw poes. Dan zal een krabpaal geen slechte keuze zijn.
Hieronder alvast onze top 3:

Bekijk ook de rest van het assortiment!

Kun je geen keuze maken uit de ’top 3′? Bekijk dan gerust het gehele assortiment van grote krabpalen.

Toch geen krabpaal voor grote katten nodig? Bekijk dan eens ons assortiment van ‘normale’ krabpalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *