Resultaat 1–16 van de 51 resultaten wordt getoond

Krabpaal beige

Mooie krabpaal beige van Krabpaal.nl

Bij krabpaal.nl vind je de perfecte krabpaal voor jouw kat. Met een ruime keuze in krabpalen zit er ongetwijfeld een geschikte paal tussen voor iedere kat. Op deze pagina vind je alle beige krabpalen en cremekleurige krabpalen.


Een leuke beige krabpaal, passend bij het interieur

Op deze pagina zijn alle beige krabpalen gesorteerd. Een charmante krabpaal is namelijk een belangrijk onderdeel en aanvulling van het interieur wanneer je thuis katten hebt lopen. Het is begrijpelijk dat je een krabpaal zoekt dat ook goed bij het interieur past.

Naast de voorkeur van kleur zijn er standaard punten waar je rekening mee zult moeten houden voor de aankoop van een krabpaal. Daarnaast bieden wij krab palen in diverse kleuren zoals onder andere witte, zwarte en bruine krabpalen.

De materialen verschillen ook per kattenpaal. Je hebt een diverse keuze aan soorten krabpalen gemaakt van natuurlijk sisal, kattenmeubels, design krabpalen en kleine accessoires. 

Katten zetten hun nagels graag in voorwerpen, zeker wanneer een kat thuis veel tijd spendeert. Hierbij wil je voorkomen dat ze hun nagels in het meubilair of andere voorwerpen thuis zetten. Al onze krabpalen zijn voorzien van hoogwaardig sisal om de nagels scherp en gezond te houden.

Bij de keuze van een krabpaal beige is het verstandig om te kijken welke opties de paal kan bieden. Je wilt de verschillende behoeften van je kat te vervullen. Dit zijn opties zoals een hangmat, kattenhuis of een simpel kattenspeeltje. 

Het krabgedrag van een kat

De reden dat katten krabben is niet om je tegen te zitten. Een kat heeft deze aangeboren behoefte en zal deze moeten bevredigen. Een krabmeubel is dan de perfecte oplossing voor dit probleem.

Het krabben aan een grote krabpaal beige bevordert de spieren en souplesse van een kat. Bovendien blijven katten zo lekker in beweging. Te weinig lichaamsbeweging is slecht voor de gezondheid en kan nare gezondheidsgevolgen veroorzaken. 

Naast de aangeboren drang om te krabben zijn er nog andere aanleidingen van dit krabgedrag. Op deze wijze onderhouden katten hun nagels. Door te krabben onderhouden katten hun nagels en ontdoen ze zich van hun oude nagelhoezen en blijven hun nagels scherp. 

Katten vertonen onder andere territoriaal gedrag, ze bakenen hun territorium af door te krabben aan spullen. In hun voetzooltjes zitten geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krabpaal. Dit territorium wordt door de kat als veilige omgeving ervaren. 

Een stevige krabpaal voor grote katten staat extra stabiel door de dikke sisalstammen met een diameter minimaal 12 centimeter in doorsnede. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en de stabiele krabpaal nooit om kan vallen.

Om die reden zijn krab palen voor grotere kattensoorten extra verstevigd aan de onderzijde. Dit is ook belangrijk voor zware katten, deze hebben vaak dezelfde krabpaal nodig als grotere katten. Hierbij kun je denken aan een krabpaal geschikt voor zware kattenrassen zoals de Maine Coon, Noorse Boskat of Savannah.

De beste plek voor een beige krabpaal

Om je kat te simuleren om optimaal gebruik te laten maken van de krabpaal is het verstandig om deze op de juiste plek te plaatsen. De geschikte plaats voor de krabpaal is de looproute van je kat. Plaats hem dus niet op een plek waar de kat zelf nooit komt. Je kat zal de krabpaal vaak tegen het lijf lopen en op zijn eigen gemak de krabpaal ontdekken. 

Is het nodig om meerdere krabmeubels thuis te plaatsen? Dit verschilt een beetje per huishouden. Je kunt kiezen om een kleine krabplank, ton of paal te plaatsen op een andere plek in huis.

Als je een aantal katten in huis hebt, of mag de kat niet naar buiten. Dan kun je kiezen voor een extra krabmeubel thuis. 

Onderhoud van een krabpaal

Een kat krabpaal hoef je haast niet te onderhouden. Tenzij de kat een keer op de krabpaal plast of poept zal een krabpaal weinig onderhoud kosten. Een geschikte manier om de krabpaal schoon te maken is met een sopje voor handwassen.

Zorg dat het wasmiddel dat je gebruikt geen gevaarlijke stoffen of sterke geuren achterlaat. Let ook op of het desbetreffende product geschikt is voor handwas. Deze informatie is vaak te vinden in de bijgeleverde handleiding. Gebruik tijdens het schoonmaken geen ammoniak of chloor. Als een kat dit ruikt is hij geneigd om er overheen te plassen.

Als je de paal wilt reinigen vanwege vlooien, dan kun je het best speciale vlooienspray gebruiken. Lees hiervoor altijd eerst de gebruiksaanwijzing. 

Stimuleren van het krabben aan de paal

Het afleren van het krabgedrag is geen optie. Wel kun je het krabben aan een krabpaal stimuleren om zo andere meubels van de nagels te besparen. De kans bestaat dat een kat toch geen interesse toont in een nieuw kattenmeubel. Hier hebben we een oplossing voor.

Als je graag wilt dat een kat zich aangetrokken voelt tot de krabpaal kun je gebruik maken van Catnip Spray, of Kattenkruid in het Nederlands. Catnip zorgt voor een zalig gevoel bij jouw huisdier wat enkele minuten aanhoudt. Ook wordt het wel eens gebruikt als beloning. 

Een ander product naast een goede krabpaal

De keuze gaat vaak naar een hippe krabpaal, echter zijn dit niet de enige kattenmeubels aangeboden in onze webshop. Naast de krabpalen bieden we een ruime keuze aan andere producten. De ruime keuze uit kattenmeubels, zoals, middelgrote krabpalen, kattenhuizen, manden, hangmatten, zakken en tunnels bieden wellicht ook een leuke oplossing voor jouw huistijger.

Benieuwd naar de rest van ons assortiment? Neem dan snel een kijkje!