Resultaat 1–16 van de 89 resultaten wordt getoond

Krabpaal zwart header

Leuke grijze krabpalen van Krabpaal.nl

Op deze pagina vind je alle grijze krabpalen die we op Krabpaal.nl aanbieden. Je hebt een diverse keuze uit allerlei verschillende soorten en maten krabpalen. Kijk goed welke krabpaal het best bij jouw kat past en binnen het interieur.


Leuke grijze krabpalen van Krabpaal.nl

Op deze pagina vind je alle grijze krabpalen die we op Krabpaal.nl aanbieden. Je hebt een diverse keuze uit allerlei verschillende soorten en maten krabpalen. Kijk goed welke krabpaal het best bij jouw kat past en binnen het interieur.

Een leuke krabpaal voor jouw interieur

Alle grijze krabpalen zijn te vinden op deze pagina. In eerste instantie schaf je een krabpaal aan om je kat te voorzien van een leuke plek om zijn krabbehoeftes kwijt te kunnen. Een krabpaal zal ook een aanwezig onderdeel zijn van het interieur.

De uitstraling is ook een belangrijke eigenschap van een paal. Het dient als aanvulling van het interieur en beschermt gelijktijdig het meubilair tegen het krabgedrag. Veel van de krabpalen zijn voorzien van een heerlijk zacht pluche op de ligoppervlaktes om zo een heerlijke ligplaats voor jouw kat te bieden. 

De uitstraling van een krabpaal grijs zegt natuurlijk nog niets over de functionaliteit. Voordat je een krabpaal aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met het een en ander.

Gelukkig bieden we een ruim assortiment aan krabpalen. Van kleine krabpalen tot plafond krabpalen zit er ongetwijfeld een leuke krabpaal tussen. Uiteraard bieden we niet alleen grijze krabpalen aan. Met de keuze uit witte, zwarte tot bruine krabpalen heb je genoeg keuze.

De krabpalen verschillen in allerlei opties per kattenpaal. Je hebt een diverse keuze aan soorten kattenpalen gemaakt van natuurlijke sisal, kattenmeubels, plafond krabpalen, luxe krabpalen én allerlei andere leuke accessoires. 

Thuis een kat die weinig of niet buiten komt? Dan is de kans groot dat ze hun nagels in verschillende voorwerpen thuis gaan zetten. Dat een kat krab zit in de aard van het dier, dit is niet te voorkomen.

Wanneer je geen geschikte plek voor je kat biedt om zijn nagels aan te kunnen scherpen dan maken ze zelf een keuze. Vaak zijn de andere meubels, kamerplanten of zelfs muren dan de pineut. Om de kat een eigen plekje te bieden waar ze lekker tekeer kunnen gaan is het verstandig om een krabpaal of ander kattenmeubel neer te zetten. 

Alle krabpalen hebben sisal rondom de paal. Sisal is namelijk het perfecte materiaal om de nagels aan te scherpen. Let op de eigenschappen van iedere krabpaal om je kat geïnteresseerd te houden in de paal. Een gezonde kat is een vrolijke kat. 

Het is verstandig om bij de keuze van een krabpaal goed te kijken welke opties de paal kan bieden. Opties zoals een hangmat, kattenhuis of een simpel kattenspeeltje zijn allemaal te vinden bij Krabpaal.nl. 

Het krabgedrag van een kat

Het krabgedrag van een kat zit in de natuur van het dier. Dit is van nature aangeboren en niet te voorkomen. Je zult soms denken dat ze dit doen puur om je tegen te zitten. Dit is niet het geval.

Deze aangeboren behoefte zal bevredigd moeten worden. Met een leuke krabpaal of krabmeubel van krabpaal.nl vervul je deze behoefte en haal je een leuk product in huis. 

Het krabben van een kat werkt positief op de spieren en flexibiliteit van een kat. De kat blijft zo lekker in beweging en ook actief. Het is namelijk slecht voor de gezondheid wanneer een kat te weinig lichaamsbeweging krijgt. 

De natuurlijke druk om te krabben is niet de enige reden dat jouw viervoeter aan spullen krabt. Door te krabben onderhoudt een kat zijn eigen nagels ook.

Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagels ook langzamerhand. De oude nagelhoezen raken ze kwijt door te krabben. Uiteindelijk houdt het de nagels scherp en gezond. Heb je een senior kat? Kijk dan goed of de krabpaal nog bij je oudere kat past. Lees meer over wat je kunt doen om je oudere kat te ondersteunen op onze blog,

Ook is het een kwestie van territoriaal gedrag. Tijdens het krabben verspreidt een kat een feromoon. Dit feromoon komt vrij uit de geurklieren, die zich bevinden in de kleine voetzooltjes van de kat.

Tijdens het krabben komen deze geurklieren in actie en belanden ze op de krabpaal. Deze geur zal door de kat als veilig leefgebied worden ervaren. 

Let op het gewicht en de dikte van de sisalpalen voordat je voor een krabpaal gaat. De krabpalen zijn niet alleen geschikt om ieder type kat te dragen. Je zult rekening moeten houden met de sisalpaal dikte en de hoogte van de krabpaal. Alle krabpalen zijn nauwkeurig gesorteerd op het juiste formaat kat. 

De krabpalen zijn duidelijk gesorteerd onder de verschillende maten. Opgedeeld in de maten: kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, grote krabpalen en krabpalen voor grote katten. Houd hierbij ook rekening of er één of meerdere katten in de krabpaal zullen klauteren. 

Heb je nog een kitten, deze zal zich prima redden in een (nog) te grote krabpaal. Let wel op dat de krabpaal voldoende ruimte biedt wanneer de kat volgroeid zal zijn. De krabpalen voor grote kattenrassen zijn extra verstevigd aan de onderzijde. Grote kattenrassen zijn onder andere rassen zoals een Maine Coon, Noorse Boskat of Savannah.

De beste plek voor een grijze krabpaal

Om jouw kat zo geïnteresseerd mogelijk te maken in de nieuwe krabpaal is het handig je te verdiepen in de juiste plek van de krabpaal. Het zou dan jammer zijn als de nieuwe krabpaal verwaarloosd wordt door je kat. De looproute van de kat is vaak de beste keuze hiervoor. En niet waar een kat zelf ook nooit komt. Dit wekt direct interesse in het nieuwe kattenmeubel omdat ze de krabpaal op eigen houtje zullen ontdekken. Of er meerdere kattenmeubels zouden moeten worden geplaatst verschilt eigenlijk per huishouden. 

Heb je thuis meerdere katten lopen die niet veel buiten komen, dan is het een optie om een extra krabmeubel in huis te halen. Je kunt de keuze maken uit twee kattenmeubels van klein formaat om te plaatsen op een leeg plekje thuis. Enkele krabpalen (wand krabpalen) zijn ook geschikt om te bevestigen aan een wand. Zo kun je een krabpaal eenvoudig uitbreiden zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Onderhoud van een nieuwe krabpaal

Een katten krabpaal onderhouden is niet vereist. Vind je het toch tijd om de krabpaal eens in de was te zetten. Gebruik hiervoor een sopje voor handwassen.

Lees voor het schoonmaken altijd even of de krabpaal geschikt is voor de was. Deze informatie zul je per product vinden in de bijgeleverde handleiding. 

Zorg dat je geen schadelijke stoffen met sterke geuren gebruikt om een krabpaal schoon te maken. Stofjes als ammoniak of chloor zul je moeten vermijden vanwege de sterke geur. Door deze penetrerende geur krijgen katten de neiging om hier overheen te plassen. 

Reinig je de paal vanwege vlooien, gebruik hiervoor een speciale vlooienspray. Ook hier geldt, lees voor gebruiken even de gebruiksaanwijzing.

Stimuleren van het krabben aan de paal

Inmiddels weet je dat het krabgedrag van een kat niet af te leren is. Vandaar dat je thuis een krabmeubel lt neerzetten waar de kat lekker op los kan gaan. Het kan voorkomen dat een kat geen interesse toont in een nieuwe krabpaal. Dit gebeurt wel eens, gelukkig hebben wij hier een oplossing voor.

Spray je nieuwe krabpaal in met ‘Catnip Spray’, ook wel ‘Kattenkruid’ genoemd. Dit middeltje brengt een euforisch gevoel teweeg bij een kat. Het kattenkruid heeft een bepaald effect op een kat, wat enkele minuten zal aanhouden.

Door een krabpaal in te sprayen met Catnip Spray zal een kat op eigen houtje onderzoek gaan doen naar de krabpaal. Door deze unieke geur zal de kat zijn eigen geurtje op de krabpaal willen achterlaten. Zodra deze eigen geur op de paal zit wordt het gezien als een vertrouwde omgeving. 

Gebruik kattenkruid niet te vaak, bij voorkeur wekelijk. Door wekelijks een krabpaal in te sprayen zal het effect langer aanhouden en heeft de kat een reden om de krabpaal te gebruiken. En misschien wel de belangrijkste reden, de andere meubels zullen gespaard blijven.

Uitstekende service

Nog vragen, stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product. Daarnaast beschikken ze over veel kennis over katten en kattenbenodigdheden. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om tot een goede oplossing te komen.

Genoeg keuze om jouw kat op de vrolijken en lekker in actie te houden. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment.