Resultaat 1–16 van de 261 resultaten wordt getoond

Kattenpaal kopen, alles wat je moet weten

Op Krabpaal.nl vind je de perfecte kattenpaal voor elke kat. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment, kleine krabpalen tot grote plafondpalen. Krabt je kat aan meubels of een muur? Dan is het hoog tijd om een krabpaal in huis te halen.


Kattenpaal kopen, alles wat je moet weten

Op Krabpaal.nl vind je de perfecte kattenpaal voor elke kat. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment, van kleine krabpalen tot grote plafondpalen. Krabt jouw kat aan meubels of een muur? Dan is het hoog tijd om een krabpaal in huis te halen. 

Waarom krabben katten

Katten hebben eenmaal de behoefte om te krabben. Hiermee ontdoen katten zich van oude en versleten nagelhoezen. Wanneer een kat ouder wordt verslijten de nagels ook mee. Katten thuis zien vaak geen andere optie dan binnen een krabplek te zoeken. 

De krabbehoeften kunnen ze kwijt met een krabpaal. Mensen knippen wanneer nodig hun nagels, bij katten is dit uiteraard niet het geval. Door te krabben scherpen katten hun nagels en blijven ze gezond. Dit voorkomt tevens ook ingegroeide nagels. 

Er zijn naast de natuurlijke behoefte om te krabben nog andere redenen om de nagels in voorwerpen te zetten. 

Dit heeft ook te maken met het leefgebied van de kat. Katten zijn territoriaal en markeren hun eigen leefgebied. Door te krabben aan allerlei voorwerpen komen de voetzolen in actie.

Deze zooltjes produceren een unieke geur wat het territorium afbakent. Dit stukje zal worden gezien als een veilige omgeving van de kat wanneer gemarkeerd.

Nog een reden voor het krabben is de gezondheid en beweging van het dier. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van voornamelijk huiskatten is overgewicht.

Waarom kies je voor een krabpaal

De reden dat men thuis een kattenpaal aanschaft is de functionaliteit en het voorkomen van krabgedrag op andere voorwerpen. Katten krabben eenmaal aan spullen, het liefst niet aan meubels of zelfs de muren. Met een krabpaal kan je kat zijn energie kwijt. Zo heeft de kat een eigen plekje in huis om tot rust te komen.

Een kat met veel energie moet zijn energie op een manier kwijt. Een kat die binnen zit zal de energie ergens op los moeten laten. Een krabpaal met speeltjes en accessoires kan deze behoefte vervullen. Bovendien dient het als heerlijk plekje voor de kat.

Een actieve kat zal in beweging blijven en dit houdt de spieren soepel. De kat zal vrolijker zijn en dit zul je zelf ook merken. 

De beste plek voor een kattenpaal

Om ervoor te zorgen dat jouw huisdier zo veel mogelijk zal genieten van de krabpaal is het belangrijk dat het op de geschikte plek wordt geplaatst. Let hierbij op de looproute van de kat, zodat hij hier gebruik van gaat maken. Zet hem op een plek in huis waar de kat veel komt en op eigen gemak de krabpaal zal ontdekken. 

Catnip spray

Het is mogelijk dat een kat in eerste instantie geen interesse toont in de krabpaal. Het is gewenst dat de kat gebruik maakt van een krabpaal in plaats van te krabben aan het meubilair. 

Als je jouw kat wilt aanmoedigen om de krabpaal te gebruiken raden wij het gebruik van Catnip spray aan. In het Nederlands wordt dit kattenkruid genoemd. Van kattenkruid krijgt jouw huisdier een gelukzalig gevoel dat enkele minuten zal aanhouden. Catnip is namelijk niet schadelijk voor jouw kat, je kunt er veilig gebruik van maken om jouw kat comfortabel te maken met de nieuwe krabpaal.

De beste keuze krabpaal om online te kopen

Bij het kiezen welke nieuwe krabpaal het beste is, is het belangrijk dat het aansluit op de behoeften van jouw huisdier. Houd rekening met enkele vuistregels voor de aankoop. Bij het kiezen van de geschikte hoogte is het belangrijk dat de paal hoog genoeg is. Zorg hierbij dat de kat zich helemaal kan uitrekken tegen de krabpaal.

Katten strekken zich helemaal uit om hun soepelheid te behouden. Bij grote en zware katten rassen, zoals de Maine Coon, Savannah of Noorse boskat is het belangrijk dat niet alleen de hoogte genoeg is voor de grote kat. De paal zal stabiel en stevig genoeg moeten zijn om het gewicht van de kat te dragen. Het laatste wat je thuis wilt aantreffen is een omgevallen krabpaal. 

Kattenpalen voor grote katten hebben een dikke sisalstam met een doorsnede van ruim 12 centimeter. Daarbij is het belangrijk dat de bodemplaat voldoende tegengewicht biedt. Om die reden zijn krabpalen voor de grote kattensoorten extra verstevigd aan de onderzijde. Deze krabpalen zijn te vinden op de pagina: Krabpaal voor grote katten.

Een speelse kat in huis? Dan is het verstandig om een krabpaal aan te schaffen voorzien van meerdere verdiepingen en speeltjes.

Op deze manier kan een kat op een spelende wijze zijn energie kwijt. Bovendien biedt het naast deze speeltjes een eigen plek om tot rust te komen. Waar de kat zich lekker terug kan trekken. Wist je dat katten het liefst tot rust komen op een verhoogde plek, zoals hoog op een ligplateau in een krabpaal.

Ga je voor een hoge krabpaal, dan kan een kat ook leuk turen naar de vogels buiten. In een druk huishouden is het fijn dat een huisdier ook lekker tot rust kan komen. Voor katten is het handig om een kattenkrabpaal te hebben die ook is voorzien van een comfortabel kattenhuis, ook op dat gebied is er genoeg keuze!

Meerdere katten op één krabpaal

Het is verstandig om rekening te houden met de stabiliteit en stevigheid van de krabpaal. Zeker in het geval wanneer je meerdere katten in huis hebt. Als deze tegelijkertijd gebruik maken van de paal zal het meer te verduren krijgen, vandaar dat je extra rekening zult moeten houden met de paaldikte.

Een sisalpaal met een doorsnede van minimaal 12 centimeter is wat we aanraden voor een krabpaal die door meerdere katten wordt gebruikt. Met een paal van 12 centimeter haal je het liefst een extra stevige en stabiele krabpaal in huis.

Door regelmatig te krabben aan een krabpaal zullen katten minder stress ervaren. Zo houden de dieren hun enthousiasme en speelsheid. Liever een krabpaal dat de hoogte in gaat, wij bieden verschillende maten van kleine en grote krabpalen. De krabpalen op onze webshop bereiken een hoogte tot maar liefst 265 cm hoog.

Maar ook bieden we design krabpalen, grote plafondpalen en zelf houten krabpalen. Een ruime keuze aan kattenpalen van hout, sisal, jute of ander een materiaal zijn allemaal te vinden op onze webshop.

Andere producten voor de grote kat 

Een kattenpaal kopen is zo gedaan! Naast de krabpalen te vinden op deze pagina bieden wij een ruime keuze aan andere producten voor katten. Een krabpaal voorziet jouw kat van alle behoeften om zijn energie kwijt te kunnen.

Zoek je verder nog accessoires, deze zijn ook beschikbaar in onze webshop. Alles voor jouw huistijger, vind je op Krabpaal.nl.

Op Krabpaal.nl bieden wij een ruime keuze aan goedkope krabpalen.

Krabpalen van groot tot klein. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken en speeltjes voor je kat ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres. Een kattenpaal online aanschaffen is zo gedaan.

Uitstekende service

Toch nog vragen, stel deze via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis over katten en kattenbenodigdheden. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.