Toont alle 14 resultaten

Krabpaal wit header

Alle witten krabpalen te vinden op Krabpaal.nl

Bij Krabpaal.nl heb je een ruime keuze uit verschillende krabpalen. Met veel variatie in sisalpalen, kattenhuizen hangmatten en ligbedden. Op deze pagina zijn alle witte krabpalen te vinden. Een leuke invulling van een modern interieur.


Een moderne krabpaal voor jouw interieur

Op deze pagina vind je alle witte krabpalen. Handig wanneer je de kleur van je nieuwe krabpaal al weet. Maar de juiste krabpaal nog moet kiezen. Je schaft een krabpaal in eerste instantie niet aan voor het uiterlijk, maar het speelt wel mee. De krabpaal staat immers vaak op een aanwezige plek thuis en zal zeker opvallen.

De reden dat men een krabpaal in huis neemt is om een kat te voorzien van zijn krab behoeften. Door een krabpaal te plaatsen geef je jouw huisdier een eigen vertrouwd plekje in huis. Dit is vaak weg van de drukte thuis, zo kan hij op zijn eigen gemak tot rust komen wanneer nodig. Met een krabpaal voorkom je dat een kat zijn nagels en gekras op andere plekken thuis uitvoert. De kat zal het als zijn eigen, vertrouwde plekje zien en zal hier de krabbehoeften op uiten. 

Ondanks dat de uitstraling niet het doorslaggevende punt is van een krabpaal speelt het tegenwoordig wel een rol bij de aankoop. Een krabpaal heeft eenmaal een groot formaat wat niet te missen is in een woonkamer. Het is daarom fijn dat een krabpaal ook aansluit bij het interieur zelfs complimenteert. Veel van de krabpalen die we aanbieden zijn voorzien van een zacht pluche bovenaan de ligplek, zodat je kat heerlijk kan uitrusten op zijn eigen plek.

De uitstraling zegt natuurlijk niet veel over de functionaliteit. Voordat je een krabpaal aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met de opties en eigenschappen.

We bieden een ruime keuze aan krabpalen en vergelijkbare krabmeubels. Veel van de krabpalen verschillen in hoogte en de aangeboden opties. Zo zit er zonder twijfel een geschikte krabpaal tussen voor jou. De keuze in kleuren is in dit geval van waarde. Met een keuze uit witte, bruine, zwarte tot grijze krabpalen zit er altijd een geschikte paal tussen. 

Genoeg keuze aan krabpalen

De verschillen in opties per krabpaal variëren erg. Je hebt de keuze uit krabpalen, kattenmeubels, plafondkrabpalen, luxe krabpalen, allerlei kleine speeltjes en accessoires. Zo zit er altijd een geschikt product tussen voor jou.

Heb je thuis een kat die weinig, of helemaal niet buiten komt? Dan zul je al snel merken dat het krabgedrag naar andere voorwerpen in huis gaat. Het feit dat katten krabben zit eenmaal in de aard van het dier. Dit gedrag in onoverkomelijk en hier zul je je op moeten aanpassen. Vandaar dat men een krabpaal aanschaft om dit gedrag te richten naar een krabpaal in plaats van het meubilair. 

Om op de krab behoeften in te spelen is het verstandig een krabpaal klaar te hebben staan. Ze bescherm je de andere meubels in huis tegen het krabgedrag en krijgt je kat voldoende beweging. Veel van de krabpalen zijn ook voorzien van speeltjes die je huisdier lekker actief houden.. 

Veel van de krabpalen zijn uitgerust met sisal in plaats van stof rondom de paal. Dit materiaal werkt uitstekend om de nagels aan te scherpen. Let op de behoeften van jouw kat in huis om ze geïnteresseerd te houden in de het kattenmeubel. 

Heb je een actieve kat in huis, dan is het verstandig om een krabpaal aan te schaffen die uitgerust is met verschillende accessoires en speeltjes. Heb je juist een huisdier die wat minder actief is, dan kan een simpel ligplateau met sisal of krabpaal met hangmat al veel betekenen. 

Let ook op welke opties iedere krabpaal heeft. De opties verschillen per krabpaal met onderdelen zoals een hangmat, kattenhuis of juist een eenvoudig kattenspeeltje. Allemaal te vinden op krabpaal.nl. 

Het krabgedrag van een kat

Het krabgedrag van een kat is bij iedereen wel gekend. Het is een aangeboren drang van iedere kat. Dit gedrag is onvermijdelijk en je zult hier dus rekening mee moeten houden.

Deze behoefte zal moeten worden bevredigd, met een krabpaal van Krabpaal.nl vervul je deze behoefte. 

Door een ruime krabpaal te plaatsen blijft de kat in beweging en lekker actief. Dit werkt op het welzijn van de kat. Het dier kan zo zijn energie kwijt en blijft lekker in beweging. Je zult zelf ook merken dat de kat vrolijker is. Een kat die onvoldoende beweging krijgt zal hier op lange termijn mogelijk last van krijgen. Het voordeel van een grote krabpaal is dat het als vertrouwde plek van de kat wordt ervaren. Hier kan het beestje los gaan en zijn energie kwijt, op een spelende wijze. 

Bovendien vinden katten het fijn om de omgeving in de gaten te houden. Een krabpaal met een hoog plateau is hier geschikt voor. Zo kan de kat vogels en andere dingen buiten observeren vanuit de krabpaal. Katten slapen het liefst op een verhoogde plek, hiervoor is een krabpaal zeker geschikt.

Waarom krabt mijn kat aan de krabpaal?

De reden dat katten krabben heeft een aantal redenen. Ten eerste heeft het te maken met het territorium van een kat. Een kat is continu bezig zijn eigen territorium af te bakenen. Dit territorium/leefruimte wordt door de kat als vertrouwde, veilige plek ervaren. 

Door te krabben aan, voornamelijk de krabpaal, laat een kat zijn eigen feromoon achter. Tijdens het krabben komen de voetzooltjes in actie en deze laten een unieke geur achter op de krabpaal. Met deze geur/feromoon bakenen ze hun eigen leefgebied af. 

Naast het afbakenen van het leefgebied heeft het krabben ook te maken met de gezondheid van zowel de kat als hun nagels. Wanneer katten ouder worden verslijten de nagels ook. Door te krabben aan ruwe oppervlakken ontdoen ze zich van de oude nagelhoezen en scherpen ze tegelijk. Het houdt de kat in beweging en de spieren tegelijkertijd soepel.

Houd bij de keuze van krabpaal rekening met de dikte en stevigheid van de sisalpaal. Niet iedere krabpaal is geschikt voor iedere kat. Er zit veel verschil tussen het ras en gewicht van een kat. In onze webshop kun je makkelijk sorteren op het type kat wat je thuis hebt lopen of binnenkort zult aanschaffen. De krabpalen zijn nauwkeurig gesorteerd op het juiste formaat en gewicht van de kat. We beiden de keuze uit: Kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, grote krabpalen en krabpalen voor grote katten. 

Wanneer je thuis meerdere katten hebt maken ze ongetwijfeld gebruik van dezelfde krabpaal. Een krabpaal krijgt dan meer te verduren, let hierbij op het gewicht van de zwaarste kat. Je wilt niet thuiskomen met een omgevallen krabpaal. 

Heb je thuis een kitten lopen, let dan op het formaat van het ras wanneer deze volgroeid is. Het zou zonde zijn een krabpaal te bezitten die te klein is voor de volgroeide kat. Een kitten kan zich overigens prima redden in een (te) grote krabpaal. Zo is de kat al bekend met de krabpaal wanneer ze ouder zijn. Let op het formaat van de krabpaal. Een kat moet zich volledig kunnen strekken op de paal wanneer ze gaan krabben. 

De beste plek voor een grijze krabpaal

Het is goed om de krabpaal op een vaste plaats te zetten en zo min mogelijk te verplaatsen. Een kat heeft zo’n twee weken nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Wanneer er een grote krabpaal wordt geplaatst zul je deze bij voorkeur niet meer verplaatsen. Het is mogelijk dat de kat niet direct interesse toont in de krabpaal. Plaats de nieuwe krabpaal op de looproute van de kat. Zo komt het dier de krabpaal zelf tegen en gaat het zelf op onderzoek. De kat zal de krabpaal op zijn eigen gemak ontdekken omdat ze de paal vaak tegenkomen. Verplaatst de krabpaal vervolgens zo min mogelijk om gewenning van de kat te stimuleren. 

Meerdere kattenmeubels in huis plaatsen is vaak niet nodig. Heb je toch het idee dat je een tweede krabpaal thuis nodig hebt, kies dan voor een kleine krabpaal of wand krabpaal. Het handige van een wandkrabpaal is dat je zonder veel ruimte in beslag te nemen een krabpaal kan plaatsen thuis. Ook is het geschikt om een staande krabpaal uit te breiden. 

Onderhoud van een nieuwe krabpaal

Vaak is het niet nodig om een krabpaal te onderhouden en schoon te maken. Vind je het toch nodig om de krabpaal eens in de was te zetten, omdat een kat de krabpaal als toilet heeft gebruikt? Gebruik hiervoor dan een handwas sopje. Lees voordat je begint even de gebruiksaanwijzing of ze hiervoor geschikt zijn. Deze informatie zul je vinden in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. 

Denk eraan geen schadelijke- beschadigende stoffen te gebruiken tijdens het wassen. Ook middeltjes met een sterke geur, zoals ammoniak of chloor zul je moeten vermijden. Van deze dringende geuren zullen katten de neiging krijgen om erover heen te plassen. Dan ben je weer terug bij af. 

Last van vlooien? Vlooien zijn een goede reden om de krabpaal grondig schoon te maken. Deze verspreiden zich snel rondom het huis, zit dit op de krabpaal, dan zal de krabpaal een grote schoonmaak moeten doorgaan. 

Gebruik dan speciale vlooienspray om de krabpaal te reinigen. Voordat je hieraan begint zul je aanvankelijk de bijgeleverde gebruiksaanwijzing moeten raadplegen. 

Stimuleren van het krabben aan de paal

Dat het krabgedrag van katten niet af te leren is, is inmiddels duidelijk. Daarom is het verstandig om een krabmeubel thuis te hebben waar dit gedrag op losgelaten kan worden. Maar, dit betekent niet direct dat de kat de krabpaal zal gebruiken om te krabben. De kans is aanwezig dat de nieuwe krabpaal zal verwaarlozen. Een kat heeft immers tijd nodig om aan nieuwe dingen te wennen. 

Hiervoor hebben wij een leuke oplossing. Dit heet Catnip Spray, Kattenkruid in het Nederlands. Dit middeltje zal een euforisch gevoel brengen bij de kat. Deze reactie komt voort uit een stofje dat in de spray zit, vergelijkbaar met een paringshormoon. 

Toont je kat geen interesse in het nieuwe kattenmeubel, dan zou Catnip Spray kunnen helpen. Door een krabpaal in te sprayen zal de kat het zelf ontdekken en een euforisch gevoel ervaren. De spray wat zich op de krabpaal bevindt wil de kat overtreffen, door te krabben laat je kat zijn eigen feromoon achter. Door wekelijks de krabpaal in te sprayen zal de kat de krabpaal blijven bezoeken. Door de eigen geur zal de krabpaal als veilige, vertrouwde omgeving worden ervaren. 

Door wekelijks de krabpaal in te sprayen zal het effect langer volhouden en heeft de kat een reden om de krabpaal opnieuw te bezoeken en te gebruiken. En tot slot, misschien wel de belangrijkste reden, blijven jouw meubels ongedeerd. 

Uitstekende service

Vragen? Stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product. Wij helpen je om tot een goede keuze krabpaal te komen. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen. Genoeg keuze om jouw kat op te vrolijken en lekker in actie te houden. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment.