Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

De leukste bruine krabpalen van Krabpaal.nl

Bij Krabpaal.nl heb je een veel keuze uit krabpalen. Met veel variatie in sisalpalen, kattenhuizen hangmatten en ligbedden. Op deze pagina staan alle bruine krabpalen klaar. Geschikt voor verschillende kattensoorten.


Een leuke krabpaal voor jouw interieur

Op deze pagina zijn alle bruine krabpalen gesorteerd. Wel zo handig wanneer je een voorkeur hebt naar een kleur, maar nog twijfelt over de krabpaal. Je schaft een krabpaal in eerste instantie niet aan voor het uiterlijk.

Een krabpaal dient om de krab behoeftes van een kat te kunnen vervullen. Door de kat een eigen plekje te bieden waar ze het krabgedrag kwijt kunnen voorkom je dat andere voorwerpen thuis worden gebruikt om aan te krabben. 

Het formaat van een krabpaal is in de meeste gevallen redelijk groot. Deze zal aanwezig zijn in het interieur. Vandaar dat de uitstraling ook een belangrijk aspect is, het dient als aanvulling van het interieur en beschermt tegelijk het meubilair tegen het krabgedrag van de kat. Veel van de krabpalen die we aanbieden zijn voorzien van een zacht pluche bovenaan de ligplek, zodat je kat heerlijk kan uitrusten op zijn eigen plek.

De uitstraling zegt natuurlijk niet veel over de functionaliteit. Voordat je een krabpaal aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met de opties en eigenschappen.

Wij bieden een ruim assortiment aan krabpalen en andere krabmeubels. Deze krabpalen verschillend zowel in de hoogte en aangeboden opties. Zo zit er zonder twijfel een geschikte krabpaal of kattenmeubel tussen. Met de keuze uit witte, zwarte tot bruine krabpalen is er keuze genoeg. 

De opties van de krabpalen verschillen per paal. Met de keuze uit krabpalen, kattenmeubels, plafond krabpalen, design krabpalen, allerlei leuke speeltjes en accessoires zit er altijd een geschikt artikel tussen voor jou. 

Loopt jouw kat weinig of helemaal niet buiten? Dan is de kans dat ze thuis gaan krabben aan spullen groot. Het feit dat een kat krabt zit namelijk in de aard van het dier. Dit gedrag is niet te voorkomen, het liefst wordt dit gekrab aan een krabpaal uitgevoerd.

Als je thuis geen geschikte plek biedt waar je kat hun nagels kwijt kunnen dan kiezen ze al snel de meubels tuin. Om deze krab behoefte te sturen naar een krabpaal is het verstandig om een krabmeubel te plaatsen. 

Veel van de krabpalen hebben sisal rondom de paal. Dit materiaal werkt goed om de nagels aan te scherpen. Houd rekening met de wensen van je huisdier om ze geïnteresseerd te houden in de paal.

Let ook op welke opties iedere krabpaal heeft. De opties verschillen per krabpaal, dit zijn onderdelen zoals een hangmat, kattenhuis of juist een eenvoudig kattenspeeltje. 

Het krabgedrag van een kat

Dat een kat krabt is algemeen bekend. Dit is natuurlijk en een aangeboren eigenschap van de viervoeter. Deze eigenschap is niet te voorkomen en hier zul je rekening mee moeten houden.

Deze aangeboren behoefte zal moeten worden voldaan. Dit kan uitstekend met de juiste krabpaal of krabmeubel van Krabpaal.nl.

Met een ruime krabpaal blijft een kat in beweging en lekker actief. Dit werkt positief op de spieren en soepelheid van een kat. Het is uiteraard slecht voor de gezondheid van een kat als een kat te weinig lichaamsbeweging krijgt. 

Het voordeel van een krabpaal bruin is dat het een kat een eigen, vertrouwde plek thuis geeft. Op dit plekje kan de kat zijn energie en enthousiasme op spelende wijze kwijt.

Bovendien vinden katten het fijn om de omgeving in de gaten te houden. Dit kan goed op een krabpaal met een hoge ligplek speciaal voor jouw kat. Zo kan de kat vogels en andere dingen buiten observeren. Katten vinden het prettig om te rusten op een hoge plekje thuis, dit kan perfect in een krabpaal met meerdere plateaus. 

De natuurlijke druk om aan spullen te krabben is niet de enige reden dat een kat krabt. Hiermee onderhoudt een kat ook zijn eigen nagels.

Wanneer een kat ouder wordt verslijten de nagels met zich mee. Door te krabben raken ze deze oude nagelhoezen kwijt. Het krabgedrag houdt de nagels scherp en gezond. 

Het betreft ook het leefgebied. Katten opereren het liefst binnen hun eigen leefgebied. Dit leefgebied wordt als een veilige en vertrouwde omgeving ervaren.

Tijdens het krabben verspreidt een kat zijn feromoon. Deze geur komt vrij uit de geurklieren van de kat, die in de kleine voetzooltjes van de kat zitten. 

Tijdens het krabben komen deze geurklieren in actie en belanden ze op de krabpaal. Deze geur zal door de kat als veilig leefgebied worden ervaren. 

Houd rekening met de dikte van de sisalpalen en het gewicht van de kat. Niet alle krabpalen zijn geschikt om elk type kat te dragen. Op onze website kun je gemakkelijk sorteren op het type kat dat je thuis hebt.

Alle krabpalen zijn nauwkeurig gesorteerd op het juiste formaat kat. Ze zijn gesorteerd onder de volgende maten/categorieën: Kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, grote krabpalen en krabpalen voor grote katten.

Zullen meerdere katten gebruik maken van de krabpaal, dan moet je letten op het gewicht van de zwaarste kat. Een krabpaal krijgt veel te verduren wanneer er meerdere katten in stoeien. 

Heb je nog een kitten, deze zal zich prima redden in een (nog) te grote krabpaal. Let er op dat de krabpaal genoeg ruimte biedt wanneer de kat volledig volgroeid is. De krabpalen geschikt voor grote kattenrassen zijn hiervoor extra verstevigd aan de onderzijde. Grote kattenrassen zijn extra verstevigd aan de onderzijde, dit zijn rassen zoals een Maine Coon, Noorse Boskat of Savannah. 

De beste plek voor een grijze krabpaal

Het is handig om te weten wat de beste plek is om jouw krabpaal te plaatsen. Het zou zonde zijn wanneer een kat geen interesse toont in een nieuwe krabpaal. Hier kun je op inspelen, door de krabpaal te plaatsen in de looproute van de kat. 

Op deze manier wordt de kat op zijn eigen tempo bekend met de nieuwe krabpaal. Door het kattenmeubel te plaatsen in de looproute komt de kat de krabpaal zelf tegen en kan hij het zelf ontdekken. Plaats je de krabpaal op de lege plek in huis, dan bestaat de kans dat het niet interessant genoeg is voor je kat, dit zou natuurlijk jammer zijn. 

Is het nodig om meerdere kattenmeubels thuis te plaatsen, dit verschilt een beetje per huishouden. Wanneer je meerdere katten thuis hebt lopen, die weinig buiten komen, dan kun je een nieuw (klein) krabmeubel in huis nemen.

Sommige wand krabpalen zijn ook geschikt om aan de muur te bevestigen. Zo kun je zonder ruimte in beslag te nemen een krabmeubel plaatsen. Een wandkrabpaal kun je ook boven of naast een al bestaande krabpaal plaatsen. 

Onderhoud van een nieuwe krabpaal

Het is niet vereist om een krabpaal te onderhouden/schoonmaken. Vind je het toch nodig om de krabpaal eens schoon te maken, gebruik hiervoor een sopje voor handwassen. Lees voor je begint met schoonmaken eerst de informatie per product in de bijgeleverde handleiding. 

Reinig je de krabpaal vanwege vlooien, gebruik hier dan ook speciaal vlooienspray voor. Hiervoor geldt ook, lees aanvankelijk even de gebruiksaanwijzing. 

Gebruik ook geen schadelijke stoffen met sterke geuren. Stoffen zoals ammoniak of chloor zul je moeten vermijden vanwege deze sterke aroma. Door deze geur krijgen katten vaak de neiging om hierover te plassen. 

Stimuleren van het krabben aan de paal

Het is bekend dat het krabgedrag van een kat niet af te leren is. Daarom is het verstandig om thuis een krabmeubel te hebben waar je kat lekker op los kan gaan. Het is altijd mogelijk dat een kat geen interesse toont in een krabpaal. Dit komt wel eens voor, wij hebben hier een oplossing voor. 

Je kunt hiervoor de krabpaal insprayen met zogenoemd ‘Catnip Spray’, Kattenkruid genoemd in het Nederlands. Dit middeltje brengt een euforisch gevoel bij de kat. Deze reacties worden vaak in verband gebracht met een stofje dat in de Catnip zit, dit stofje lijkt op het paringshormoon. 

Door een krabpaal in te sprayer met Catnip Spray zal een kat op zijn eigen houtje onderzoek doen. De geur wat op de krabpaal bevindt van het kattenkruid wil de katten overtreffen. De kat laat dan zijn eigen geur achter op de krabpaal, zodra de eigen geur op de krabpaal zit wordt het als eigen vertrouwde omgeving ervaren. Zo zal de kat de krabpaal vaker gebruiken en als vertrouwde, eigen plek ervaren.

Maak niet te vaak gebruik van Catnip Spray, het liefst één keer per week. Door wekelijks de krabpaal in te sprayen zal het effect langer volhouden en heeft de kat een reden om de krabpaal opnieuw te bezoeken en te gebruiken. En misschien wel de belangrijkste reden, blijven jouw meubels ongedeerd. 

Uitstekende service

Vragen? Stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen. Genoeg keuze om jouw kat op de vrolijken en lekker in actie te houden. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment.