Resultaat 1–16 van de 23 resultaten wordt getoond

Krabpaal zwart header

De mooiste zwarte krabpalen op Krabpaal.nl

Bij de krabpalen op deze pagina vind je een uitgebreid assortiment met palen in het zwart. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten en maten krabpalen. Kijk goed welke krabpaal het best bij jouw kat past.


De mooiste zwarte krabpalen op Krabpaal.nl

Op deze pagina vind je een uitgebreid assortiment van krabpalen in het zwart. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten en maten krabpalen. Dus kijk goed welke krabpaal het best bij jouw kat past.

Een leuke zwarte krabpaal dat past bij je interieur

Alle zwarte krabpalen zijn gesorteerd op deze pagina. Een belangrijk onderdeel van een krabpaal is de uitstraling. Naast dat het ervoor zorgt dat de andere meubels gespaard blijven dient het ook als aanvulling van het interieur thuis. Het is begrijpelijk dat je een krabpaal zoekt dat ook goed bij het interieur past. Veel van de zwarte krabpalen zijn voorzien van een heerlijk zacht pluche.

Naast de kleur van een krabpaal zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Overigens bieden we krabpalen in allerlei soorten en maten. Met veel keuze in verschillende kleuren. Van witte, zwarte tot bruine krabpalen zit er een zonder twijfel een leuke krabpaal tussen voor jou.

De krabpalen verschillen in allerlei opties per kattenpaal. Met een diverse keuze aan soorten kattenpalen gemaakt van natuurlijke sisal, kattenmeubels, plafond krabpalen en allerlei leuke accessoires. 

Wanneer je kat buiten weinig of helemaal geen tijd spendeert is de kans groot dat ze hun nagels in voorwerpen binnen gaan zetten. In dit geval wil je het liefst voorkomen dat de nagels in bijvoorbeeld het meubilair of andere spullen belanden. Om deze reden schaft men een krabpaal of ander kattenmeubel aan. Al onze krabpalen hebben een hoogwaardig sisal. Katten krabben namelijk om hun nagels te onderhouden, hiervoor is sisal het perfecte materiaal. Het is verstandig om te kijken welke opties een krabpaal biedt. Bij het kiezen van een krabpaal is het handig om dus goed te kijken welke opties de krabpaal kan bieden. Opties zoals een hangmat, kattenhuis of een simpel kattenspeeltje zijn allemaal mogelijk bij Krabpaal.nl. 

Het krabgedrag van een kat

De reden dat katten krabben zit eenmaal in de natuur van het dier, niet om je tegen te zitten. Het is een aangeboren behoefte die bevredigd zal moeten worden. Een leuk krabmeubel van krabpaal.nl is hiervoor de perfecte oplossing.

Krabben aan een krabpaal werkt positief op de spieren en souplesse van de kat. De kat blijft op deze manier ook lekker in beweging. Te weinig lichaamsbeweging is immers slecht voor de gezondheid van de kat. 

De aangeboren druk om te krabben is voor katten niet de enige reden van dit gedrag. Met dit gedrag onderhouden de katten hun eigen nagels. Naarmate katten ouder worden verslijten hun nagels. Zo raken ze de oude nagelhoezen kwijt en blijven de nagels scherp. Het is ook een kwestie van territoriaal gedrag. Door te krabben bakenen ze hun eigen leefgebied/territorium af. In de voetzooltjes van een kat zitten kleine geurklieren die een feromoon achterlaten. Deze geur blijft achter op de krabpaal en zorgt dat het als veilige leefruimte wordt ervaren.

Let altijd op het gewicht van de kat en de dikte van de sisalpalen. Niet ieder type kat past op elke krabpaal. Je zult rekening moeten houden met stabiliteit van de bodemplaat en het tegengewicht ervan. De krabpalen zijn duidelijk gesorteerd onder de verschillende maten. Opgedeeld in de volgende maten: kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, grote krabpalen en krabpalen voor grote katten. Houd hierbij ook rekening of er één of meerdere katten in de krabpaal zullen klauteren. 

De krabpalen voor grote kattenrassen zijn extra verstevigd aan de onderzijde. Grote kattenrassen zijn onder andere de Maine Coon, Noorse Boskat of Savannah.

De beste plek voor een zwarte krabpaal

Wil je dat jouw kat de nieuwe krabpaal zo veel mogelijk gebruikt, dan zul je op de plaatsing van het krabmeubel moeten letten. De looproute van de kat is veelal de beste plek voor de plaatsing van een kattenmeubel. Dus niet op een plek waar de kat zelf nooit komt. 

Het zou zonde zijn als je nieuwe krabpaal verwaarloosd wordt door jouw kat. Dit wekt interesse op bij de kat en zal het dier het nieuwe meubel zelf ontdekken. Op de vraag of er meerdere kattenmeubels zouden moeten worden geplaatst is eigenlijk geen concreet antwoord. Dit verschilt per huishouden. 

Je kunt de keuze maken uit een tweede kattenmeubel van klein formaat op een open plek thuis. Heb je thuis meerdere katten lopen die vrijwel niet buiten komen, dan is het een optie om een extra krabmeubel in huis te halen. Wist je dat je ook een krabpaal aan de muur naast, boven een krabpaal kunt plaatsen. Zo breid je de krabpaal gemakkelijk uit zonder ruimte in beslag te nemen. 

 

Onderhoud van een nieuwe krabpaal

Een katten krabpaal zul je vrijwel niet te hoeven onderhouden. Is het toch hoog tijd om de krabpaal in de was te zetten, doe dit dan met een sopje voor handwassen. Lees altijd voor het schoonmaken of het product wel geschikt is om schoon te maken. Deze informatie zul je in de handleiding vinden. Let op dat het wasmiddel wat je gebruikt geen gevaarlijke stoffen of sterke geuren achterlaat. Stofjes als ammoniak of chloor zul je moeten vermijden door de sterke geur. Katten zullen hier overheen plassen wanneer ze deze middelen ruiken. Reinig je de paal vanwege vlooien, gebruik hier speciale vlooienspray voor. Lees hiervoor altijd eerst de gebruiksaanwijzing. 

Stimuleren van het krabben aan de paal

Het krabgedrag is niet af te leren. Daarom wil je thuis een kattenmeubel waar de kat zijn krabbehoefte op loslaat. Daarbij is de kans aanwezig dat de kat simpelweg geen interesse toont in de paal. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor. 

Geen interesse van de kat, dan kun je een krabpaal insprayen met ‘Catnip Spray’. In het Nederlands ook wel kattenkruid genoemd. Dit kattenkruid brengt een zalig gevoel bij jouw huisdier. Kattenkruid heeft een bepaald effect op een kat, vaak wekt het een euforisch gevoel bij de kat wat een aantal minuten aanhoudt. 

Door Catnip Spray op een krabpaal te sprayen zal de kat eerder op onderzoek gaan om zijn eigen geur op de paal achter te laten. Zodra de eigen geur op de krabpaal zit is het gemarkeerd als eigen, veilige omgeving. Begin je met Catnip Spray, gebruik dit wekelijks en niet te vaak. Door de krabpaal wekelijke in te sprayer zal het effect aanhouden en heeft de kat voldoende tijd om zich bekend te maken met de kattenmeubels. En misschien wel het belangrijkst, blijven de andere meubels tijd onaangetast. 

Andere katten producten naast de krabpaal

Een krabpaal is vaak waar de interesse ligt bij katteneigenaren. Maar wij bieden natuurlijk niet alleen krabpalen. Naast een ruime keuze aan krabpalen bieden wij onder andere: kattenmeubels, kattenbakken, krabplanken, krabtonnen en diverse kattenspeeltjes. Genoeg keuze om jouw kat op te vrolijken en lekker in actie te houden. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment.