Resultaat 1–16 van de 236 resultaten wordt getoond

Een goedkope krabpaal kopen, dit doe je bij krabpaal.nl

Op Krabpaal.nl vind je een uitgebreide keuze in allerlei krabpalen. Naast goedkope krabpalen bieden wij ook een ruime keuze in andere artikelen voor je kat. 


Een goedkope krabpaal kopen, dit doe je bij krabpaal.nl

Op Krabpaal.nl vind je een uitgebreide keuze in allerlei krabpalen. Naast goedkope krabpalen bieden wij ook een ruime keuze in andere artikelen voor je kat. 

Het nut van een krabpaal in huis?

De reden dat men kiest voor een krabpaal is het gemak voor de kat en het beperken van het krabgedrag op andere meubels. Dat katten krabben is onvermijdelijk. Wanneer je geen geschikt krabpaal thuis hebt staan dan is de kans groot dat je kat zich zal richten op het meubilair, gordijnen of zelfs de muren.

Een kat die thuis veel tijd spendeert zal op een manier zijn energie kwijt moeten. Door een krabpaal thuis te hebben met een sisal paal, speeltjes en allerlei accessoires worden deze speelbehoeften vervult. Daarnaast dient het als eigen plekje van de kat om terug te trekken wanneer nodig.

Al met al, een krabpaal houdt een kat in beweging, wat positief op de spieren en gezondheid van de kat zal werken. Ook voorkom je dat het meubilair als doelwit wordt gezien door de kat en hieraan gekrabd zal worden.

Waarom krabben katten?

Dat katten krabben is algemeen bekend, maar waarom doen ze dit? Katten hebben eenmaal de behoefte om te krabben, dit zit in de aard van het dier. Heb je thuis een kat, maar geen plek waar de kat zijn nagels in kan zetten. Dan is de kans aanwezig dat ze het op voorwerpen zoals het meubilair of muren hebben gemunt. 

Naast de natuurlijke behoefte om te krabben zijn er enkele redenen dat katten krabben. Naarmate een kat ouder wordt, verslijten de nagels ook mee. Mensen knippen hun eigen nagels om deze te onderhouden. Bij katten werkt dit uiteraard niet zo.

Door te krabben aan een krabpaal scherpt een kat zijn nagels en blijven ze gezond. Zo ontdoen katten zich ook van oude en versleten nagelhoezen. 

Tevens heeft het te maken met het leefgebied van een kat. Een kat is namelijk territoriaal en markeert zijn eigen leefgebied. Door te krabben aan voorwerpen komen de voetzolen in actie.

Deze zolen produceren een unieke geur wat het leefgebied afbakent. Dit stukje leefgebied wordt dan door de kat gezien als veilig.

Naast de bovengenoemde redenen werkt het positief op de gezondheid van een kat. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van katten is overgewicht. Dit kan op lange termijn nare gevolgen met zich meebrengen. Een gezonde kat is immers een vrolijke kat!

De beste plek voor een krabpaal

Om ervoor te zorgen dat je huisdier maximaal gebruik van de krabpaal gaat zorgen is het belangrijk om te weten waar je de krabpaal moet plaatsen. Let hierbij op de looproute van de kat en de drukke plekken.

Plaats de paal op een plek in huis waar de kat veel komt, zoals de looproute van het dier. Een krabpaal wordt gezien als eigen plekje van de kat. Hierin komt de kat heerlijk tot rust na een drukke dag. Zet de krabpaal dus op een rustige plek thuis, op een bekende plaats van het dier.

Catnip Spray

De kans dat jouw kat in eerste instantie geen interesse toont in de krabpaal is aanwezig. Het krabben is onvermijdelijk. Maar je wilt niet dat de kat hiervoor het meubilair uitkiest. Je kunt jouw kat stimuleren om de krabpaal interessant te maken.

Wij raden hiervoor het gebruik van catnip spray, kattenkruid aan. Van dit kattenkruid krijgt jouw huisdier een zalig gevoel dat enkele minuten aanhoudt. Catnip is niet schadelijk voor jouw kat. Het gebruik ervan is veilig en uitermate geschikt om jouw kat comfortabel te maken met het gebruik van de paal.

De beste keuze in goedkope krabpalen online

Bij de keuze uit een goedkope katten krabpaal is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw kat. Het is immers zonde om een krabpaal aan te schaffen waar jouw kat zich niet helemaal in thuis voelt. Houdt daarom rekening met een aantal vuistregels voordat je overgaat tot aankoop.

De hoogte van het krab oppervlakte is belangrijk voor de kat. Een kat moet zich volledig kunnen uitstrekken tegen de krabpaal. Katten strekken zich helemaal uit om hun souplesse te kunnen behouden. Bovendien vinden katten het heerlijk om uit te rusten op een verhoogde plek. Hiervoor is een krabpaal een geschikte keuze. 

Bij enkele grote kattenrassen, zoals de Maine Coon, Noorse boskat of Savannah is het belangrijk dat niet alleen de hoogte van de krabpaal voldoet aan jouw kat. Let bij deze grote kattenrassen ook op de diameter van de sisalpalen. De krabpaal zal stabiel en stevig moeten staan om het gewicht van jouw kat te kunnen dragen. 

Bij krabpalen voor grote katten hebben de dikke sisalstam een doorsnede van ruim 12 centimeter. Daarbij is het belangrijk dat de bodemplaat voldoende tegengewicht biedt. Om die reden zijn krabpalen voor de grote kattensoorten extra verstevigd aan de onderzijde.

Een luie of juist een actieve kat thuis, elke kat heeft andere behoeften. Veel van onze krabpalen zijn voorzien van meerdere verdiepingen en speeltjes. Zo kan jouw kat op een spelende manier zijn energie kwijt.

Genoeg gespeeld? Op een krabpaal met meerdere verdiepingen kan een kat heerlijk turen naar vogels of wat zich buiten afspeelt. Ook rusten katten liever op een verhoogde plek thuis. In een druk huishouden is het belangrijk dat de kat zich kan terug trekken wanneer nodig. Veel van de krabpalen zijn ook voorzien van een comfortabel kattenhuis of hangmat. Voorzien van een zacht pluche waarin de kat tot rust kan komen.

Meerdere katten op één krabpaal

Houd rekening met de stabiliteit en stevigheid van de krabpaal. Zeker in het geval dat je meerdere katten hebt. Wanneer deze tegelijkertijd gebruik maken van de paal zal het meer te verduren krijgen, houd dan rekening met de dikte van de sisalpaal.

Een sisalpaal met een doorsnede van minimaal 12 centimeter is wat wordt aangeraden voor een standaard krabpaal die door meerdere katten wordt gebruikt. Met een paal van 12 centimeter heb je ongetwijfeld een stevige en stabiele krabpaal in huis. Iedere kat is anders, er zit uiteraard enig verschil tussen de verschillende rassen. 

Door regelmatig te krabben aan een krabpaal zullen ze minder stress ervaren. Dit zorgt voor een vrolijker huisdier. Liever een krabpaal goedkoop dat de hoogte in gaat, we bieden verschillende maten van grote tot kleine krabpalen. Voorzien van een simpele paal tot een geheel speelparadijs op paal. 

Andere producten geschikt voor jouw kat 

De aankoop van een krabpaal kat goedkoop is zo gedaan. Naast de aangeboden krabpalen te vinden op deze pagina bieden we een ruime keuze aan producten geschikt voor jouw huistijger. Niet alleen een krabpaal voorziet jouw kat van alle benodigde behoeften om op een spelende wijze de energie kwijt te kunnen.

Zoek je verder nog accessoires, deze zijn ook beschikbaar in onze webshop. Alles voor jouw huistijger, vind je op Krabpaal.nl.

Op Krabpaal.nl bieden wij een ruime keuze aan goedkope krabpalen.

Op onze webshop bieden wij Krabpalen van groot tot klein. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken en speeltjes ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres.

Een krabpaal kopen online is zo gedaan. Een ruime keuze uit palen voor kleine katten, middelgrote krabpalen en design krabpalen.

Uitstekende service

Toch nog vragen, stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis over katten en kattenbenodigdheden. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.