Krabpalen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 136 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
10

Artikelen 1 tot 15 van 136 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
10

Waarom een kattenkrabpaal?

Er zijn vele redenen waarom een kat echt een krabpaal nodig heeft in huis. Ten eerste is het voor een kat belangrijk dat hij zich kan rekken en strekken. Zo blijft hij namelijk soepel. En dit kan hij perfect doen tegen een krabpaal!

Een kat krabt onder andere om zijn nagels aan te scherpen. Door de schilferige laag van zijn nagels te krabben blijven ze in goede vorm! Ook krabt een kat om zijn territorium af te bakenen. Uit de voetzooltjes komt namelijk een geur die hij, door te krabben, verspreid over de krabpaal. Door deze geur weet de kat dat het deel is van zijn territorium. Hierdoor zal uw kat dus vaker gebruik maken van de kattenpaal.

Krabben biedt een kat ontspanning en het nodige onderhoud. Het is dus belangrijk voor een kat! Een kat vindt het daarom ook fijn om te krabben aan robuuste vezels zoals sisal! Bijna al onze krabpalen zijn voorzien van sisal of een ander materiaal waar de kat gerust aan kan krabben.

Welke krabpaal is het beste voor mijn kat?

Welke krabpaal u nodig heeft is helemaal afhankelijk van de behoefte van uw kat. Houdt hij van klimmen? Dan is het aan te raden om een krabpaal aan te schaffen met meerdere plateaus. Houdt de kat van overzicht? Kies dan een krabpaal die wat hoger is. Ook is het handig om te letten op de grootte van uw kat. Grote katten soorten hebben een stevige krabpaal nodig zodat deze niet omvalt. Let hierbij dus op een verstevigde bodemplaat en sisalstammen met een minimale dikte van 12 centimeter. Ook moet een kat zich helemaal uit kunnen strekken tegen de krabpaal.

Heeft u een erg speelse kat? Dan is het handig als de kattenkrabpaal ook speelmogelijkheden bevat. Zo hebben we krabpalen die speelballetjes hebben zoals balletjes, touw en muisjes. Zo weet u zeker dat uw kat wordt voorzien in zijn behoefte om te spelen.

Heeft u een druk huishouden? Dan heeft ook de kat soms ook een momentje voor zichzelf nodig. Kijk dan eens naar een kattenkrabpaal die een kattenhuis heeft. Zo kan de kat zich helemaal terugtrekken om zo tot rust te komen.

Heeft u meerdere katten in huis? Kijk dan of de desbetreffende krabpaal stevig genoeg is om meerdere katten te dragen. Het zou namelijk jammer zijn als de krabpaal omvalt vanwege teveel gewicht. Een goede indicator voor de stevigheid van de krabpaal is de dikte van de stam. Hoe dikker deze is, hoe steviger. Daarnaast is de stevigheid van de bodemplaat ook belangrijk.

Verschillende groottes krabpalen

Zoals hierboven als is benoemd, is de grootte van de krabpaal afhankelijk van de grootte van de kat. Heeft u een kitten? Zorg dan dat de krabpaal nog steeds groot genoeg is voor als de kat is volgroeid. Een kitten kan namelijk ook prima gebruik maken van een wat grotere krabpaal!

In onze beschrijvingen is aangegeven of de krabpaal ook voor grote katten geschikt is. Kijk dit dus altijd even goed na. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u namelijk graag op weg!

Waar kan ik het beste de krabpaal neerzetten?

U kunt de krab paal het beste plaatsen in de ‘loop’. Dit houdt in dat u goed moet kijken naar waar er veel wordt gelopen in het huis. De routes die u loopt, daar loopt de kat vaak ook! Het is daarom het beste dat de krabpaal langs deze routes wordt geplaatst, zo maakt de kat namelijk het meeste gebruik van de kattenkrabpaal.

Voor ieder wat wils!

In ons assortiment hebben we vele verschillende soorten krabpalen. We hebben van klein tot heel erg groot! We hebben ook krabpalen met verschillende soorten materialen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld ook krabpalen met jute en sisal, deze zorgen voor een natuurlijke look. Dus kijk vooral wat bij u en uw kat past voor het optimale resultaat.

Maak de krabpaal aantrekkelijk!

Heeft u de krabpaal op de juiste plek neergezet? Dan kunt u de krabpaal nóg aantrekkelijker maken door catnip te sprayen op de paal. De meeste katten voelen zich namelijk heel erg aangetrokken tot deze geur! Als ze catnip ruiken zullen ze dit in eerste instantie gaan onderzoeken. Daarna kunnen er verschillende reacties plaatsvinden die er veelal gelukzalig uitzien. Een kat krijgt namelijk een euforisch gevoel van catnip. Hierdoor kunnen ze ook al aan de krabpaal gaan krabben. En dat is gunstig omdat de geur van de kat dan al op de krabpaal zit. Dit geeft voor de kat aanleiding om de krabpaal wederom te gaan gebruiken. Voila!

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.