Enig resultaat

krabpaal muur header

Een krabpaal in huis zonder ruimte in te leveren?

Weinig ruimte tot beschikking, maar wel een actieve kat thuis lopen. Kies dan voor een krabpaal te bevestigingen aan een muur. Ook kun je een krabpaal eenvoudig uitbreiden door er een krabpaal boven of naast te monteren.


Een krabpaal in huis zonder veel ruimte in te leveren?

Weinig ruimte tot beschikking, maar wel een spelende kat thuis lopen. Kies dan voor een krabpaal te bevestigingen aan een muur. Ook kun je een krabpaal eenvoudig uitbreiden door er een krabpaal boven of naast te monteren.

Hoe kies ik de beste krabpalen voor aan de muur

Bij het maken van de keuze welke krabpaal het beste is, zul je moeten kijken naar de krabbehoefte van jouw kat. Houd bij de aankoop rekening met een aantal regels. Bij de keuze in krabpaal is de hoogte zeer belangrijk. Een krabpaal moet minimaal lang genoeg zijn voor jouw kat om zich volledig te kunnen uitrekken op de paal. 

De reden dat mensen kiezen voor een krabpaal is het voorkomen van krabgedrag aan andere voorwerpen. Daarnaast bevordert het de gezondheid van de kat. Een kat kan lekker zijn gang gaan met een krabpaal en zo blijft het dier ook lekker in beweging.

Wanneer een kat binnen blijft is het belangrijk dat het actief blijft. Huiskatten krijgen hierdoor  vaker last van gezondheidsproblemen zoals overgewicht. Bovendien zijn veel van de krabpalen in onze webshop voorzien van accessoires en speeltjes aan de paal. Leuk om de kat in beweging te krijgen. Of je een rustige kat of actieve kat thuis hebt. Voor ieder type kat is er genoeg keuze in sisal krabpalen. 

Katten strekken zich volledig uit om hun soepelheid en flexibiliteit te behouden. Bij grote kattenrassen is het normaliter belangrijk om rekening te houden met de stevigheid van de sisalpalen.

Een stevige krabpaal zal stabiel moeten staan om het gewicht van deze kat te ondersteunen. Het voordeel van een krabpaal aan de muur is dat de stabiliteit een mindere rol speelt. Door deze krabpaal aan de muur te bevestigen weet je zeker dat de krabpaal stabiel staat.

Je zult nog wel rekening moeten houden met de paaldikte. Deze zullen bij een grote kat in de paal minimaal een diameter van 12 cm dikte moeten hebben. Een geschikte krabpaal wand uit onze webshop is de 'Wand Krabpaal - Acadia Wit'. Met een hoogte van 160 cm is deze wand van meerdere plateaus perfect om in te klimmen en uit te rusten.

De voordelen van een krabpaal aan de muur

De bevestiging van een krabpaal aan de muur kost weinig ruimte. Zo hoef je geen ruimte op de grond in te leveren. Vaak een geschikte keuze in kleine appartementen. Ongeacht de leefruimte, je zult jouw kat voldoende ruimte moeten bieden thuis.

Een kat laat zijn nagels los op de sisalpalen van de krabpaal. Hiermee bespaar je krabgedrag aan jouw andere meubels thuis. Een krabpaal aan de muur wordt soms gebruikt om een al bestaande krabpaal (geschikt voor grote katten) uit te breiden. Zo heeft je kat een eigen plekje thuis.

Waarom krabben katten

Katten hebben de natuurlijke behoefte om te krabben. Door te krabben ontdoen katten zich van oude en versleten nagelhoezen. Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagels ook langzaam mee. Om deze nagels te onderhouden zal een kat zijn nagels in allerlei voorwerpen thuis zetten. Het liefst wordt dit gedrag geuit op een nieuwe krabpaal.

Katten thuis zien dan geen andere optie dan een krabplek te zoeken binnen. De krabbehoeften kunnen ze kwijt met een krabpaal. Mensen onderhouden hun nagels door te knippen.

Bij katten is dit een ander geval. Katten krabben hun nagels om ze te onderhouden en zo gezond te houden.  

De reden dat een kat krabt heeft ook te maken met het leefgebied. Katten zijn territoriaal en markeren hun eigen leefgebied. Door te krabben aan allerlei voorwerpen, maar het liefst een krabpaal komen de voetzolen in actie.

Deze zooltjes produceren een unieke geur wat het territorium afbakent. Dit stukje territorium wordt gezien als een veilige omgeving van de kat. 

Nog een reden voor het krabben is de gezondheid en beweging van het dier. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van katten is overgewicht. 

De beste plek voor een muur krabpaal

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar een wandkrabpaal zal moeten worden bevestigd tegen een muur. Het voordeel van een krabpaal aan de muur is dat deze minder ruimte in neemt. Met een stevige bevestiging aan de muur weet je zeker dat je een stabiele plek hebt waar de kat zich heerlijk kan uitleven.

De krabpalen aan de muur zijn vaak redelijk hoog. Zo kan een kat zich goed strekken en is er genoeg ruimte om de nagels te verzorgen. Ook kan een kat naar buiten turen tijdens het uitrusten. 

Met een muur krabpaal heb je minder vrijheid wat betreft de plaatsing. De krabpaal moet uiteraard worden geplaatst tegen een muur.

Probeer de krabpaal in de looproute van de kat te plaatsen. Zo zal de kat de krabpaal op eigen gemak ontdekken en zal de interesse naarmate tijd ontstaan. Zo kan een kat de wereld om zich heen zelf observeren.  

Het krabben stimuleren

Het kan voorkomen dat ondanks de juiste plaatsing en voorbereiding de kat geen interesse toont in de nieuwe krabpaal. Het is onvermijdelijk dat een kat gaat krabben. Als ze de krabpaal niet interessant vinden kiezen ze meubels of zelfs de muur. Dit wil je uiteraard voorkomen.

Geen zorgen, hier hebben wij een oplossing voor. Als je jouw kat wilt aanmoedigen om de krabpaal te gebruiken raden wij het gebruik van Catnip spray aan. In het Nederlands wordt dit kattenkruid genoemd.

Van kattenkruid krijgt jouw huisdier een gelukzalig gevoel dat enkele minuten zal aanhouden. Catnip is namelijk niet schadelijk voor een kat, je kunt er veilig gebruik van maken. Zo houd je een kat vrolijk én voorkom je gekrab aan de meubels thuis. 

Krabpaal schoonmaken

Als je de krabpaal wil reinigen met schoonmaakmiddelen, raden wij wel aan om je goed in te lezen. Wees er zeker van dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt waar schadelijke stoffen in zitten voor jouw kat.

Let er ook op dat het middel geen vlekken achterlaat of bijtend is voor de krabpaal. Gebruik geen chloor of ammoniak. Wanneer een kat dit ruikt is hij namelijk geneigd om er overheen te plassen. Dat is nogal zonde als je de krabpaal net hebt schoongemaakt.

Als je de krabpaal wilt reinigen vanwege vlooien, dan kun je het beste speciale vlooienspray gebruiken. Lees wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing.

Krabpaal, krabton of andere meubels voor de iedere kat

Een kattenpaal kopen is zo gedaan! Naast de krabpalen te vinden op deze pagina bieden wij een ruime keuze aan andere producten voor katten. Een krabpaal voorziet jouw kat van alle behoeften om zijn energie kwijt te kunnen.

Zoek je verder nog accessoires, deze zijn ook beschikbaar in onze webshop. Alles voor jouw huistijger, vind je op Krabpaal.nl.

Op Krabpaal.nl bieden wij een ruime keuze aan goedkope krabpalen.

Krabpalen van groot tot klein. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken en speeltjes voor jouw kat ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres. Een kattenpaal online aanschaffen is zo gedaan.

Deskundig advies op krabpaal.nl

Toch nog vragen, stel gerust je vraag via onze chat of neem telefonisch contact met ons op. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.